HSC Frezen: Exeron erodeer- en freestechnologie voor de matrijzenbouw en 3D vormen

Visual HSC 2021 NL me#84DCB

Speciaal voor het frezen van grafietelektrodes en hardmetaal bouwt Exeron GmbH high speed bewerkingscentra. Door te frezen met een High-Speed Milling technologie, dat is een laag verspanend volume en een hoge spilsnelheid in combinatie met een kleine aanzet, bereiken de HSC freesmachines van Exeron een zeer hoge oppervlaktekwaliteit.

De HSC machines worden geleverd met Heidenhain besturing. De programmering is gericht op de juiste combinatie van bewerkingssnelheid en de hoogste gewenste nauwkeurigheid in kleine radii. Door het totaal concept, zijn de machines extreem dynamisch waardoor nauwkeurigheden in een bereik van 5 µ bij 5 assig frezen mogelijk zijn. 

Ook bij de HSC machines van Exeron is daardoor een gladder oppervlakte mogelijk, dat minimale nabewerking vraagt. Met name in de matrijzenbouw worden deze machines daarom steeds vaker toegepast in combinatie met de vonkerosie-machines van Exeron.

Exeron HSC high speed freesmachines onderscheiden zich in:
• Extreem dynamisch en extreem gladde oppervlakte structuren
• Zeer hoge nauwkeurigheden (tot 5µ in het complete 5 assige bereik)
• Eliminatie van de invloeden van resonanties en oscillaties van de freesspil met ASQ (Advanced Surface Quality Control). De frees kan daardoor, met name in de Z-richting, continu met een veel hogere precisie bewegen.